Ročne svetilke se del obvezne pohodniške opreme

Ročne svetilke se del obvezne pohodniške opreme

Sedaj se že kar nekaj let aktivno ukvarjam s pohodništvom. Tako pa se z prijatelji skoraj vsak teden odpravimo na kakšen daljši pohod v hribe, kateri pa so kar zahtevni, ter nam vzamejo tudi do 6 ur hoje v eno smer. Ker pa je razgled na vrhu kakšnega hriba najlepši zjutraj, ob sončnem vzhodu, pa to pomeni, da se na večino pohodov odpravimo že v zgodnjih urah ponoči.

Hoja ponoči, pa je lahko zelo nevarna, sploh pa če hodimo čez kakšen gozd, saj skozi krošnje dreves, ponoči preide zelo malo svetlobe. Zato pa so del naše zelo pomembne opreme zagotovo svetilke. Ročne svetilke pa nam pomagajo razsvetliti pot pred nami, ter nam tako omogočijo, da sploh lahko hodimo normalno, brez da bi se spotikali ob razne korenine dreves.

Ker pa hoja brez svetilke ne gre, pa vedno poskrbimo za to, da imamo s seboj tudi kakšne rezervne svetilke. To pa zato, ker se nam je enkrat že zgodilo, da se nam je svetilka pokvarila, ko smo bili še v temi v gozdu, saj je prijatelj padel po tleh, kjer pa se je svetilka povsem razbila, ter ni več delala. Takrat pa smo bili zelo zaskrbljeni, kako bomo nadaljevali pot v temi, vendar smo imeli to srečo, da se je že delalo jutro, ter smo čez kakšne pol ure, že imeli nekaj svetlobe, tako da smo lahko nadaljevali pot.

Prav tako pa tudi poskrbimo za to, da ko se kupuje kakšne nove svetilke, da so te čim bolj robustne in pa odporne na vodo, saj se nam je kdaj tudi že zgodilo, da smo se šli osvežiti v kakšno reko, ter nam je nato svetilka padla v vodo, ter zopet odpovedala. Zato pa je zelo pomembno, da zagotovimo, da je ta del naše obvezne opreme, čim bolj kvaliteten in pa odporen na razne udarce in druge faktorje.