Gradbeni odri so me zelo fascinirali ko sem gledal gradbena dela

Nekaj časa so nasproti našega bloka začeli graditi novo hišo. Po končanemu začetku gradnje, torej ko so bili postavljeni temelji, pa me je nekaj zelo presenetilo. To pa so bili gradbeni odri. Sicer sem vedel, da se za gradnjo večjih objektov uporablja gradbene odre, vendar me to ni presenetilo. Presenetilo me je to, kako hitro in pa neopazno so delavci lahko postavili gradbene odre, kateri pa so segali zelo daleč v višino.

Gradbeni odri so me zelo fascinirali ko sem gledal gradbena dela

Vsi gradbeni odri, ki so jih uporabljali, so prišli iz enega malega kamiona, kar mi je bilo že na začetku zelo čudno. Nato pa sem videl, kako kompaktno se da te odre zložiti, ter mi je bilo jasno, kako je to mogoče. Praktično vse palice, iz katerih je narejeno ogrodje in pa lesene platforme, so se dale razstaviti, tako da je to gradbenim odrom omogočalo, da so se tako kompaktno zložili.

Nato pa so začeli postavljati sami gradbeni odri. To pa je vzelo zelo malo časa, kar mi je bilo res fascinantno. To pa je mogoče zaradi same infrastrukture gradbenih odrov, oziroma same konstrukcije. Ker je ogrodje sestavljeno iz nekaj železnih palic, nato pa se za platformo postavi nekaj lesenih desk, se gradbeni odri lahko tako hitro postavijo.

Ko pa so delavci končali z gradnjo, pa so se gradbeni odri lahko tako hitro pospravili, kot so se tudi sestavili. V manj kot pol dneva, torej v parih urah, so bili že vsi gradbeni odri pospravljeni, ter so jih delavci nato kompaktno zložili, ter spet zložili na en majhen kombi. Gledanje vsega tega pa mi je bilo resnično fascinantno, ter me je zelo presenetila sama preprostost gradbenih odrov, katera jim tudi omogoča to, da se gradbeni odri postavijo in pa pospravijo tako hitro in kompaktno. Zato so tudi gradbeni odri trenutno najboljši način, da se opravlja gradbena dela na določeni višini.