Na kaj vse je treba biti pozoren pri izbiri senčila?

Sistemi za senčenje so lahko izjemno različni. Vsekakor si senčila ne smemo izbrati samo zato, ker lepo izgleda, temveč je treba pred tem upoštevati tudi njegovo funkcionalnost. Ni torej vseeno, ali bomo v svoj dom ali v kakšen drug objekt namestili rolete, žaluzije, rolo ali kaj drugega.

Pred izbiro in nakupom je najbolje poznati čim več različnih sistemov senčenja. Najpametneje je obiskati kakšen salon, kjer so na voljo takšni izdelki in senčila tudi lastnoročno preizkusiti. O tem, kakšno senčilo, je najprimernejša za vaše prostore, pa se je dobro posvetovati tudi s strokovnjaki. To so lahko kar ponudniki senčil, na katere se je še toliko bolje obrniti, če senčila izdelujejo tudi sami.

 

Po meri narejena senčila

Če mislite, da je izbira senčila hitra in preprosta naloga, se v resnici precej motite. Morda boste imeli srečo in boste na trgu lahko v hipu našli primerno senčilo, ki se bo odlično podalo v vaš prostor in seveda na okno oziroma na mesto, kjer si želite omogočiti čim bolj učinkovito senčenje.

Na kaj vse je treba biti pozoren pri izbiri senčila?

Ker pa dandanes marsikje obstajajo okna izjemno specifičnih oziroma posebnih dimenzij ali oblik, je tudi senčila za njih precej težko najti kar tako na trgu. K sreči obstajajo ponudniki, ki vam ponujajo tudi izdelovanje senčila po meri. Najdete jih lahko tudi na spletu, kjer imajo svoje strani oziroma trgovine s tovrstnimi izdelki.

 

Na voljo preprosta in tudi bolj kompleksna senčila

Na grobo senčila lahko delimo v dve večji skupini. To so zunanja senčila, kamor denimo prištevamo rolete ali zunanje žaluzije, ter notranja senčila, na primer notranje žaluzije, roloji ter podobno.

Izbirate lahko med klasičnimi in nekoliko bolj moderno zasnovanimi senčili. Pomembno je, da se pri izbiri osredotočate tudi na rokovanje oziroma upravljanje. Ni nujno, da je najbolj moderno. Pomembno je, da se pri tem dobro znajdete.